Over Evelien


Evelien Hoogendoorn-Doeleman.

 

Van jongs af aan tekende ik al graag en de resultaten waren zodanig dat ik als 12-jarige gevraagd werd om te portretten en geboortekaartjes te tekenen. Tijdens mijn werk in de kraamzorg werd mijn passie voor tekenen en schilderen sterker. Geïnspireerd door levensgeschiedenissen en het wonder van een geboorte, krijgen ontwerpen en opdrachten voor muurschilderingen een extra dimensie. Ik ben autodidactisch, dit zorgt

ervoor dat mij schilderijen puur uit eigen inspiratie zijn, zonder beínvloeding van standaard technieken. Een verassend uniek resultaat!

Ik teken en schilder graag. Mijn gevoel voor kleur, contrast, compositie en oog voor detail zijn onmisbaar bij het vervaardigen van mijn producties, portretten en schilderijen. Ik maak ook schilderingen en portretten in opdracht. Hierbij kijk ik steeds naar jou als persoon achter de opdracht, zodat de opdracht direct een verbintenis heeft met de beleving van jou zelf. In mijn realistische schilderingen streef ik naar perfectie en schoonheid en wil ik laten zien dat het met de grootst mogelijke zorg gemaakt is, want dan wordt je hart geraakt. En wordt mijn schilderij jouw schilderij.

 

Evelien